7.8.2009 - Požár nákladního auta

10.08.2009 22:26

Dne 7.8.2009 v 15:25 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta u obce Strání.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jednou cisternou, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Strání. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru motorového prostoru a kabiny nákladního auta zn. Tatra.

Před příjezdem hasičů se snažil řidič požár hasit pomocí přenosného hasicího přístroje. Požár však poškodil hydraulické vedení a nemožnost zvednutí kabiny znesnadnila hašení motoru i přístup k ohnisku.

Z hasičů na místo dorazila jako první jednotka dobrovolníků ze Strání, a už za deset minut od výjezdu. Bleskově byly nataženy dva proudy vody a hasičům se podařilo požár lokalizovat během deseti minut. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý nákladní vůz. Při požáru a zásahu nebyl nikro zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Řidič za jízdy zpozoroval požár a duchapřítomně nezastavil na silnici, ale až na odstavné ploše. Vyšetřovatel se domnívá, že požár vznikl od suché slámy, která se dostala při svážení do horkých motorových částí. Požárem způsobená škoda na poškozeném motoru a kabině byla vyčíslena na 100.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 100 tis. Kč

 

Zdroj - www.hzszlk.eu

Zpět

Vyhledávání

© 2008-2011 SDH Strání | Všechna práva vyhrazena.